Cikkek

Onmyoji játék bemutató

Írta: Renma
2019. április 27. szombat 16:01

Az Onmyoji egy 3D RPG, amit a NetEase fejlesztett, mobil (és PC) eszközökre.

A történet a Heian kori japánban játszódik, ahol az emberek és a démonok egymás mellett élnek Kiotóban. Főhősünk egy onmyoji azaz „szellemlátó” Abe no Seimei, akinek emlékezet kiesése van, és egyetlen társa egy kitsune („varázs-róka”) Kohaku. A történet előrehaladtával társul hozzá egy Kagura nevű fiatal lány, egy Hiromasa nevű nemes férfiú és egy halhatatlan nő, Yao Bikuni. Több fejezeten át igyekszenek hőseink kordában tartani Kiotó démonait, szellemeit, - a shikigami-kat (röviden shiki-ket), miközben Seimei és Kagura is emlékeik visszaszerzésével küzdenek. Ám Kiotó felszíne alatt valami iszonyatosan erős dolog ébredezik...

 

Játék felépítés – Onmyoji és Shikigami

Az alap felületünk, kiindulópontunk egy udvar ( Countyard), ahol hőseink tanyáznak. Innen kiindulva mehetünk a városba (Town), és ott részt vehetünk PVP-ben, ha Guild tagjai vagyunk (ezt minél hamarabb ajánlom, egyedül nagyon kevés opciót ad a játék) akkor a Boss Challenge, az Encounter (földrajzilag támadó shiki-k és szörnyek) pályái is megnyílnak, csak hogy a legismertebbeket említsem.

Másik utunk vezethet a felfedező útra (Exploration Zone), ahol maga a történet gyökerezik és járhatjuk végig fejezetenként hőseink megpróbáltatásait. Amint az adott fejezetben megküzdünk az ott tanyázó shiki-kkel, onnantól mindig visszatérhetünk oda és újra legyőzhetjük a fejezethez kapcsolódó démonokat, jutalmakért cserébe. Ebben a zónában szerezhetünk be Soul-okat a shiki-einkhez és az evolúciójukhoz szükséges elementális tárgyakat. Ezen kívül még számos pálya található itt, ahol keményen próbára tehetjük a csapatunkat.

Ugyanis:

A játékban négy onmyoji-t használhatunk (idővel, a fejezetek előrehaladtával lehet őket folyamatosan megszerezni): Abe no Seimei, Kagura, Hiromasa, Yao Bikuni. Mindegyik onmyoji-nak sajátos képességeik vannak, amiket küldetések teljesítésével fejleszthetünk.

„Varázs cédulákra” rajzolt idéző mintával idézhetünk onmyoji-aink mellé shikigami-kat, egy külön felületen (az idéző teremben – Summon). Ezeknek legfeljebb 3 képességük van, amik alapján lehetnek támadók (DPS, AOE DPS, ST DPS), támogatók (SUPP, HEALER); és négy kategóriába sorolhatóak: N (általános), R (gyakori), SR (ritka), SSR (super ritka), SP (ultra ritka). Ritkaságuk növekedésével az erőben is növekednek. A shikigami-kat Soul-okkal erősíthetjük tovább, összesen 6 darabbal.

 

Külön élmény - Seiyuu-k a játékban

Minden egyes onmyojii-nak és shiki-nek japán szinkron színészek adják a hangjukat. Hallhatjuk őket a videóbejátszásokban, a játékmódok beidézéseiben, vagy ha csak bökdössük őket az udvaron vagy a shiki teremben. Abe no Seimei hangját példának okáért Noriaki Sugiyama (többek között Sasuke hangja) adja, de az Ichimokuren (SSR shiki) hangját adó Hikaru Midorikawa színészért majd el olvadnak a nemzetközi játékosok. Nekem személyes kedvencem az Ibaraki Douji (SSR shiki) hangját adó Jun Fukuyama (Code Geass Lelouch-a) vagy a Yasha (SR shiki) hangját adó Katsuyuki Konishi és még sorolhatnám.

 

Összesítve

Jelen szösszenetet csak kedvcsinálónak szántam. A játék annyiféle módot, felületet és pályát ad, hogy nehéz egységesen bemutatni (még majd egy év utáni folyamatos játék után is), és a részletekbe sem szándékoztam belemenni, mert azok adják magukat, ahogy folyamatában megismerkedünk a játékkal. A rendszeres event-ek miatt sosem unatkozik az ember és szinte minden áldott nap felbambul egy kicsit, hogy legalább a napi köröket megcsinálja.

Az angol szerverre hónapnyi eltéréssel érkeznek meg a frissítések, de a Tajvan szerver játékosai készséggel osztják meg az újdonságokat az angol facebook rajongói oldalon, szóval nem maradunk le semmiről és tudunk spórolni rá, mire megérkezik az angolra is. A játék persze ingyenes, de mint minden app játékra, erre is lehet költeni, de személyes véleményem az, hogy nagyobb összeg bevetése nélkül is ütőképes Onmyoji-Shiki csapatot tudunk összeállítani (csak legyenek benne vegyesen az egyes shiki típusok), hogy élvezhessük a játékot. És mint korábban megjegyzésként említettem érdemes minél hamarabb klánba lépni és barátokat szerezni, mert a barátok, klántársak shiki-jei is nagy segítséggel lehetnek számunkra a küldetések során.

 

Források:

https://en.onmyojigame.com/

https://onmyojiguide.com/

https://onmyoji.fandom.com/wiki/Onmyoji_Wiki

https://www.rpgsite.net/games/1073-onmyoji


Hozzászólások

Sajnos még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írásához jelenkezzél be!