Manga

Japán cím:
Gin no Yuusha
Angol cím:
The Silver Hero
Futott:
1997-2000
Kötetek száma:
5
Műfaj:
Ismertető:

Kötetek száma: 5 kötet / 23 fejezet
Műfaj: akció, fantasy, kaland, vígjáték
Futott: 1997-2000

Tartalom:

A démonok és az emberek sosem fértek meg egymás mellett, mert míg az emberek építenek, addig a démonok pusztítanak. Ez az élet (állítólagos) rendje. Totia birodalmában ezt a nézetet egy rendelettel is alátámasztották, miszerint „a démonoknak pusztulniuk kell és azok a személyek, kik bizonyítottan démont öltek, vívódásaik érdeméül pénzjutalmat és előkelő rangot kapnak.” A legmagasabb rang pedig nem más, mint az úgynevezett Arany Hős.

Főhősünk, az ifjú Beat gyerekfejjel úgy döntött, hogy ő lesz a legfiatalabb Arany Hős az egész birodalomban. Céljától semmi és senki sem tántoríthatta el. Gyerekkori barátjával, a mágustanonc Ricarcare-rel együtt megfogadták, egy napon, mikor Beat visszatér hősies kalandozásaiból, együtt szállnak majd szembe a gonosz Démon Királlyal, hogy ezzel megmentsék a birodalmat...

Ám ez a hősies vonal félúton megszakad és a fekete-fehér világnézet szürkévé mosódik. Beat immár Ezüst Hős, csupán egy karnyújtásnyira a hőn áhított címtől. Csakhogy öröme nyomban köddé válik, amikor szembesül barátja „árulásával”. Ricarcare gyerekkori esküjüket megszegve és a szabályokkal, az általános nézettel szembefordulva mindent elkövet, hogy megvédje a Démon Királyt. Vajon mi késztette erre a „szentségtelen” lépésre?

 

Vélemény:

Mikor először került a monitorom képernyőjére, a reakcióm ilyen volt: „De cukor! Ő.Ő”
A rajzolás nagyon aranyos, a démonok szerethetőek, a történetvezetés pedig izgalmas, mégis pihentető. Kikapcsolódásra alkalmas, telve van humorral, ami java része helyzetkomikum. Ugyanakkor vannak benne olyan kérdések, történések, amik nem maradhatnak ki egy „old school fantasy-ból” sem, és amiknek valódi tartalmát először fel sem fogjuk, mert a démonok cukik!

A világ nagyon jól kidolgozott, bár azt nem mondhatnám, hogy életszagú. Tényleg egy MMORPG játék jut róla az eszünkbe, miközben látjuk a karakter jellemfejlődését... és fogalmunk sincs, mit akar belőle kihozni a mangaka.

Úgyhogy, ha már meguntad a nagy komolyságot és a billentyűzetedre csöpögő liternyi vért, mégsem rajongsz a habos-babos rózsaszín cukorbonbonokért, akkor ez a manga számodra ideális lesz.

Csak regisztrált felhasználók tölthetnek le!

Letöltés-kép
04. fejezet - A látszat néha csal
2013. augusztus 25.
vasárnap 21:22
Letöltve:
13
Letöltés-kép
03. fejezet - Ezer éves álom
2013. augusztus 19.
hétfő 15:47
Letöltve:
10
Letöltés-kép
02. fejezet - Angyalszárny
2013. augusztus 11.
vasárnap 21:20
Letöltve:
14
Letöltés-kép
01. fejezet - Régi ígéret
2013. augusztus 4.
vasárnap 22:36
Letöltve:
281