Manga

Japán cím:
Specter
Angol cím:
Specter
Futott:
2001
Kötetek száma:
1
Műfaj:
Ismertető:

Kötetek száma: 1 kötet / 5 fejezet
Műfaj: Akció / Sci-fi
Futott: 2001

Sokunkban megfordult már a kérdés/vágy, hogy milyen is lenne örökké élni? Mennyi mindent tehetnénk, ha a sérüléseink egyhamar begyógyulnának, ha nem szorulnánk orvosi kezelésre?
Ez a manga, a maga 1 kötetével ezekre próbál rávilágítani.

Történet:

Katsuya Oono átlagos középiskolás, ám egy nap, az iskola végeztével egy szörnyű baleset szemtanúja lesz. A karambolt megakadályozni már nem tudta, ám a sofőr kimentésében ő is segédkezett másik két osztálytársával együtt. Apró karcolás csupán, amit ott szerzett. A kórházban kivizsgálták őket, majd Seiji (Katsuya orvos szomszédja) elmondja, hogy az áldozatban egy olyan vírus tanyázott, ami közvetlen a vért támadja. A vérvétel folyamán pedig kiderül, hogy Katsuya birtokolja ezt a lényt.
Főhősünk bizonytalansága kellős közepén azt is megtudja, hogy ez a vírus nem más, mint a „Kísértet”, egy olyan kísérleti vér-parazita, amely csak bizonyos személyeket hagy életben, de őket akár örökre is. Hogyan? Miért? De legfőképp megéri-e?

Vélemény:
A történet az orvosi kísérletek mélyére ás egy olyan szituációban, ami akár meg is történhetne, vagy meg is történhetett... ez sose derül ki. Az öröklét, a megszállottság és a felelősség között őrlődik, ráadásul 5 fejezetben próbál állást foglalni valamennyi mellett, miközben folyamatosan azt a kérdést sugallja: Valóban megéri?

Személyes véleményem szerint a manga túl rövid mindennek az átbeszéléséhez, még akkor is, ha dicséretesen próbált helytállni. Vannak benne megkapó magyarázatok a „hogyan - miért” kérdéskörben, az olvasó az egyik pillanatban még úgy érzi minden világos, aztán két oldal múltán megint kap egy hidegzuhanyt, röpködnek a bishik és mire a végére ér, mindent hanyagolva felteszi a legfontosabb kérdést: „Van-e itthon valami, amivel ez lecsúszik a torkomon?”.

(Hellyel-közel) Komolyra fordítva a szót: A manga valóban tömény, így csak azoknak ajánlom, akiknek receptje van hozzá és az ideghálózatukat is nemrég renoválták.

Csak regisztrált felhasználók tölthetnek le!

Letöltés-kép
5. fejezet
2013. május 30.
csütörtök 14:18
Letöltve:
31
Letöltés-kép
4. fejezet
2013. május 30.
csütörtök 14:14
Letöltve:
27
Letöltés-kép
3. fejezet
2013. május 30.
csütörtök 14:09
Letöltve:
29
Letöltés-kép
2. fejezet
2013. május 30.
csütörtök 13:55
Letöltve:
32
Letöltés-kép
1. Fejezet
2013. május 30.
csütörtök 13:35
Letöltve:
41